Old vs New?

We are delighted to let you know that we have submitted a planning application to reinstate the main front entrance of the building as per the original Architects intention when first built in 1897!

Originally there was a Veranda opening out from the main hall with views over the common. Somewhere over the years, this Veranda was enclosed as internal space and windows put in its place, and a large hedge grown, thus enclosing the Main Clubhouse.

Our intention is to reinstate the doors leading out onto Veranda, and reduce the density of the hedge to better open up and connect the building to Wimbledon Common once again.

The following images show the original Architects Sketch, the existing facade, and a rough CGI of the proposed facade. We will keep you posted on the proposed works over the coming months!

#golfonwimbledoncommon #wimbledongolf #londonscottishgolfclub

 CGI of Proposed Facade

CGI of Proposed Facade

 Photo of Existing Facade

Photo of Existing Facade

 Original Architects Sketch

Original Architects Sketch